عکس | پاکستان با خرید این جنگنده در خاورمیانه بی‌رقیب می‌شود

FC-۳۱ یک جت جنگنده دو موتوره نسل پنجم ساخت شرکت شن‌یانگ چین است. FC-۳۱ با اینکه جنگنده نسل پنجم است، اما ویژگی‌های کمی از نسل پنجم را دارا است.
عکس | پاکستان با خرید این جنگنده در خاورمیانه بی‌رقیب می‌شود
کد خبر : ۵۴۸۲۶

یک رسانه هندی مدعی شده‌است که طرح پاکستان برای دستیابی به جنگنده رادارگریز دو موتوره چینی FC-۳۱/J-۳۱، این کشور را یک نسل جلوتر از همسایگان خود قرار می‌دهد و آن را به یکی از پیشرفته‌ترین نیرو‌های هوایی در منطقه تبدیل می‌کند.

نیروی هوایی پاکستان برنامه خود را در اوایل این ماه اعلام کرد و خرید جنگنده رادارگریز «FC-۳۱» را تایید کرد؛ بنابر گفته نیروی هوایی پاکستان بنیاد برای دستیابی به جنگنده رادارگریز «J-۳۱» قبلاً گذاشته شده‌است، که قرار است در آینده نزدیک بخشی از ناوگان نیروی هوایی پاکستان شود.

FC-۳۱ یک جت جنگنده دو موتوره نسل پنجم ساخت شرکت شن‌یانگ چین است. FC-۳۱ با اینکه جنگنده نسل پنجم است، اما ویژگی‌های کمی از نسل پنجم را دارا است. چین برای استفاده بومی سفارش FC-۳۱ را نداده‌است و بیشتر برای صادرات آن را در نظر گرفته‌است.

گرچه به گفته چین نسخه صادراتی آن امکاناتی کمتر از نسخه اصلی خواهد داشت و جنگنده نسل چهار ++ محسوب می‌شود. قیمت FC-۳۱ بین ۵۰ تا ۸۰ میلیون دلار برآورد شده‌است که ارزان‌تر از رقبای غربی و هم‌قیمت جنگنده روسی سوخو-۵۷ است.

پنهان کاری این جت به آن اجازه می‌دهد «ابتدا حملات غافلگیرانه را انجام دهد». انتظار می‌رود این جنگنده برخی از قابلیت‌های همجوشی حسگر و پردازش داده‌های J-۲۰ را داشته باشد که با عنوان "آگاهی موقعیتی" شناخته می‌شود و می‌تواند موشک‌ها و بمب‌های هوا به هوا و هوا به سطح را حمل کند.

FC-۳۱ با طول قریب به ۱۶ متر، طول بال ۱۱ و نیم متر، ارتفاع قریب به ۵ متر، طول کل بال‌ها ۴۰ متر، وزن کلی ۱۷ تا ۲۵ تن، سرعت ۱.۸ ماخ، برد عملیاتی قریب به ۱۸۰۰ تا ۴ هزار کیلومتر، می‌تواند انواع سلاح‌ها را با خود حمل کند؛ سکان عمودی " V " شکل، بال‌های کوچک تر، دماغه و ورودی‌های هوا شبیه به اف ۳۵ جنگنده نسل پنجم چینی، نشان از یک الگو برداری عمیق از جنگنده آمریکایی است.

اما باید اضافه کرد که جنگنده چینی بر خلاف نمونه آمریکایی از دو موتور بهره می‌برد که این امکان را به نمونه چینی خواهد داد که بتواند با سرعت بیشتر و در مسافت‌های طولانی‌تر پرواز کند.

نیروی هوایی پاکستان همچنین با جت‌های چینی آشنا است و جنگنده «J-۱۰C» جدیدترین جنگنده آن است. بقیه، جت‌های «JF-۱۷»، سامانه‌های موشکی سطح به هوای دوربرد «HQ-۹BE»، «SAM‌های برد متوسط HQ-۱۶FE»، و سامانه‌های راداری نظارت سه بعدی ضد رادارگریز «YLC-۸E» هستند.

این رسانه هندی مدعی شده‌است که نیروی هوایی پاکستان از همسایگان جلوتر خواهد بود؛ پاکستان هیچ مشکلی برای ادغام «FC-۳۱» در سیستم‌های رزمی خود نخواهد داشت و این هواپیمای رادارگریز توانایی‌های نظامی آن را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

این جنگنده به نیروی هوایی پاکستان این امکان را می‌دهد که با تحویل سریع، از شکاف نسلی نسبت به رقبای خود برخوردار شود. در مقابل، رقیب اصلی پاکستان احتمالاً به این زودی جت‌های جنگنده رادارگریز نخواهد داشت.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر